top of page

Klassiek ballet

STREETDANCE

Streetdance is een mix van verschillende dansstijlen zoals Funk, HipHop en Housedance. Veel te zien in videoclips denk hierbij aan Justin Bieber en Jason Derulo. Tijdens onze Streetdance lessen worden basisbewegingen aangeleerd en wekelijks herhaald, een goede basis is ontzettend belangrijk voor het uitbouwen naar professionele choreografieën. Wij dansen op verschillende muzieknummers en proberen alle dansers zoveel mogelijk te leren over deze toffe stijl!

 

Streetdance wordt gegeven in Amersfoort Nieuwland & Vathorst, & Nijkerk. De lessen 

Lesrooster Nieuwland
Lesrooster Vathorst
Lesrooster Nijkerk

 

 

Vraag nu een proefles aan!

 

Kijk hier een impressie van een streetdance les op youtube

 

KLASSIEK BALLET

Techniek en sierlijkheid spelen een grote rol in deze dansvorm. Uitstekend voor de bewustwording van het lichaam. Oefeningen worden aan de balletbarre gedaan of in "centre" van de studio. In de les ligt de aandacht op coördinatie, beheersing en uitvoering, maar het plezier in het beoefenen van ballet ligt voorop.

 

Op de woensdag werken we met de Cecchetti methode. Dance Centre Amersfoort is een van de weinige dansscholen in Nederland die mag werken volgens de Cecchetti-methode. Onze docente Eelena is gediplomeerd en geregistreerd dansdocent in de Cecchetti-balletmethode, lees hier meer over de Cecchetti methode. 

Klassiek Ballet wordt gegeven in Amersfoort Nieuwland, Vathorst en Nijkerk.

 

Lesrooster Nieuwland
Lesrooster Vathorst

Lesrooster Nijkerk

 

Vraag nu een proefles aan!

HIPHOP

HipHop is a lifestyle. Het is een dansstijl waarin je 100% jezelf kan zijn, je emoties kan uitten en jezelf kan pushen om het beste uit je te halen. Het kenmerkt zich door rappen, D'J-ing, Beatbox en Bouncen. HipHop is niet alleen dansen maar gaat verder dan dat.

Bij HipHop wordt er op een specifiek deel van een nummer gedanst. Vele van deze nummers bij elkaar maken een remix samen. De choreografie wordt op allerlei beats en geluiden gemaakt. En ook op de tekst van het nummer wordt gewerkt. Zo ontstaat er een flow. Veel dansinvloeden worden gebruikt, zoals: hiphop, streetdance, housedance, waacking, popping/locking...Check it out!

HipHop wordt gegeven in Amersfoort Nieuwland.

Lesrooster Nieuwland

 

Vraag nu een proefles aan!

 

Modern Jazz

MODERN JAZZ

Een dansvorm die openstaat voor zeer diverse vormen van beweging. Kenmerken van de moderne dans zijn het werken vanuit het centrum van het lichaam, ademhalingstechniek, het contact met de vloer en veel gebruik van draai en zwaai bewegingen. Dans op blote voeten of sokken om het contact met de vloer zo direct mogelijk te houden. Naast de technische scholing van het lichaam is het heerlijk om jezelf uit te drukken in deze dansvorm. Er worden natuurlijke bewegingen van het lichaam gebruikt zoals rennen, rollen, springen, vallen, lopen.

 

Deze lessen worden gegeven in Amersfoort Nieuwland en Vathorst.

Lesrooster Nieuwland
Lesrooster Vathorst
Lesrooster Nijkerk

 

Vraag nu een proefles aan!

 

Algemene dansvorming

Algemene Dansvorming - ADV

In de les algemene dansvorming maakt de leerling kennis met de basis van dans. Spelenderwijs en vol fantasie werken de leerlingen aan een bepaald thema of een bepaalde dansstijl. De leerlingen gaan onder anderen improviseren, werken aan ritme en ruimte, houding en samenwerken.

Op maandag is er een groep voor de leeftijd 4 t/m 7 jaar

 

ADV wordt gegeven in Amersfoort, Nieuwland.

Lesrooster Nieuwland

Vraag nu een proefles aan!

 

bottom of page