top of page

CECCHETI 

Dance Centre Amersfoort is een van de weinige dansscholen in Nederland die mag werken volgens de Cecchetti-methode. 

Elena is gediplomeerd en geregistreerd dansdocent in de Cecchetti-balletmethode. 

Dat betekent dat onze dansleerlingen van de woensdag leskrijgen volgens het beproefde Cecchetti-leerplan en kunnen deelnemen aan de officiële Cecchetti-balletexamens.

 

Enrico Cecchetti

De Cecchetti-methode is ontwikkeld door dansmeester (maestro) Enrico Cecchetti, geboren in Italië. Cecchetti heeft bij ‘Les Ballets Russes’ lesgegeven aan beroemde dansers als Anna Pavlova en Vaslav Njinsky. De Cecchetti-balletmethode is tot in detail vastgelegd en ondergebracht bij de gerenommeerde Imperial Society of Teachers of Dancing te Londen (ISTD).

Over de hele wereld zijn Cecchetti-scholen gevestigd. Om les te geven volgens de Cecchetti-methode moet je een gediplomeerd en geregistreerd dansdocent zijn bij de ISTD. Dit internationale balletsysteem wordt continu afgestemd op de huidige eisen die balletacademies stellen aan hun leerlingen.

 

Cecchetti-niveaus

De Ceccheti-methode is een speciaal ontwikkeld leerplan voor amateurs en professionele studenten. De lessen zijn geschikt voor iedereen die met plezier wil dansen en daarbij ook iets wil leren. De opbouw van het leerplan is aangepast aan het niveau en de leeftijd van de leerlingen. De Cecchetti-methode is een beproefde methode voor het aanleren van de ballettechniek.

 

Cecchetti-examens

Leerlingen kunnen elk jaar een officieel Cecchetti-balletexamen doen. Een onafhankelijke, bevoegde balletexaminatrice van de Cecchetti Society (www.istd.org) komt speciaal uit Londen over om de leerlingen te examineren. De examens worden door een pianist begeleid. Tijdens de balletexamens wordt gekeken naar detechnische aspecten, creativiteit, improvisatievermogen en het dansplezier. De kandidaten krijgen een rapport en een diploma, hoe leuk is dat!

bottom of page