COVID 19 MAATREGELEN

Update 23 februari 2021

Zojuist hebben we allemaal waarschijnlijk de persconferentie gezien. Gelukkig zijn er wel enige versoepelingen mogelijk maar helaas nog niet voor de sport en cultuur sector zoals wij zouden willen zien. We proberen positief te blijven en blijven toch hopen dat ook voor ons de versoepeling snel zal komen. Wij kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe blij wij zijn met jullie steun. Deze tijd is voor iedereen moeilijk en voor iedereen op hun eigen manier. Maar door jullie steun en vertrouwen zal DCA straks ook nog open kunnen, en daarvoor een enorm dankjewel en een hele dikke knuffel voor jullie allemaal!!

 

Outdoor
Gelukkig kunnen we nu (deels) buiten dansles geven! 
Bij alle lessen, zowel online als outdoor, is het verplicht om aan te melden via Bueno. 
Bij de outdoor lessen mogen de ouders niet mee, alleen afzetten, ze mogen ook niet blijven kijken. Indien mogelijk laat de kids alleen komen naar de dans locatie. Houd ten alle tijden de corona maatregelen aan. 

Helaas is het niet gelukt om voor alle locaties een buiten locatie te regelen, hier zijn we uiteraard nog wel mee bezig. Zie onderstaande informatie per leeftijd en locatie voor de informatie die voor jou van toepassing is. Uiteraard ben je ook welkom op een andere locatie. 

 

Het rooster* vind je terug in Bueno, let er goed op voor welke locatie je een plekje reserveert. Ook zullen we nog steeds online lessen aanbieden voor de jeugd en peuters, mocht hier op den duur geen animo meer voor zijn dan zullen we deze lessen van het rooster af halen.  
* het rooster is ovb, kan zijn dat er nog een en ander aangepast gaat worden. Mocht je aangemeld staan voor een les dan zullen we dit communiceren 

 

Peuters

Voor de peuters willen we ook heel graag proberen om outdoor lessen aan te bieden, ook voor hun is het belangrijk om weer heerlijk te kunnen dansen. 
Deze lessen mogen alleen gegeven worden zónder ouders, daarom gaan we eerst een proef les draaien om te kijken of dit ook lukt met de peuters. 

* Maximaal aantal aanmeldingen 10 peuters
* Twee docenten voor 1 les 
* Ouder zet je zoon/dochter af en hij/zij wordt direct opgevangen door één docent
* Ouders gaan vervolgens een wandeling maken van 30 minuten, je mag niet blijven kijken, je mag niet rondhangen
* Geef alleen je zoon/dochter op als je er vertrouwen in hebt dat je zoon/dochter even zonder ouder kan dansen

 

Nieuwland: Kosmonaut 9 - Telekids Musical school
Vathorst: als de proefles een succes is zullen we dit op de vrijdagochtend in Vathorst oppakken. 
Nijkerk: Parkeerplaats van Wallz - Wallerstraat 127
Barneveld: Helaas hebben wij nog geen locatie, weet jij een locatie waar wij gebruik van kunnen maken, dan horen wij het graag.
Soest: als de proefles een succes is zullen we dit op de vrijdagochtend in Vathorst oppakken. 

Jeugd 4 t/m 17 jaar
De outdoor lessen voor de jeugd is een 'dansles' en niet een specifiek discipline. We willen op deze manier de lessen toegankelijk houden voor alle leden. Per les mogen er maximaal 15 dansers mee doen. Als de lessen vol blijken te zitten dan zullen we het rooster uitbreiden. 


Nieuwland: Kosmonaut 9 - Telekids Musical school
Vathorst: Wezeperberg 8 - Tuin van de Kamers
Nijkerk: Wallerstraat 127 - Parkeerplaats van Wallz
Barneveld: Helaas hebben wij nog geen locatie, weet jij een locatie waar wij gebruik van kunnen maken, dan horen wij het graag.
Soest: Parkeerplaats voor de dansschool


Wedstrijdteams
De wedstrijdteams gaan ook buiten dansen, sommige groepen gaan zowel online als outdoor. Aanmelden is verplicht.  Check Bueno voor de dagen en tijden. 

Hiphop Teams Nieuwland: Kosmonaut 9 - Telekids Musicalschool 
InMotion: Wezeperberg 8 - de Tuin van de Kamers
Intensity! - Kosmonaut 9 - Telekids Musicalschool 
HipHop Teams Soest: Buiten op het parkeerplaats voor de dansschool

 

18+ lessen

Voor de 18+ lessen is het helaas nog niet mogelijk om buiten te dansen. Voor de leeftijd 18 t/m 27 jaar is dit wél mogelijk. Daarom zullen wij starten met één buiten les in Nieuwland, als er meer animo is zullen wij dit zeker oppakken en de lessen uitbreiden. De outdoor les is een 'dansles' en niet een specifiek discipline. Deze les wordt op dinsdag 19:30-20:15 gegeven met elke week een ander docente. 

 

Petitie

Dansen is van vitaal belang voor de mentale en fysieke gezondheid van jong tot oud. Open de dansscholen om deze taak nu en in de toekomst te kunnen blijven vervullen. We staan op een keerpunt! Veel bedrijven en dans expertise zal verdwijnen, een aderlating voor de sport, kunst en cultuur. Dansondernemers Nederland heeft een petitie geopend om hier aandacht voor te vragen. Wij zouden het enorm waarderen als jullie ook de petitie willen tekenen? Je kan hier de petitie tekenen. 


24 februari - Livin La Vida Loca - 20:00 uur
Een dansfeestje thuis samen met Patty, Anita en Yvette! Trek je meest feestelijke outfit aan en dans 1,5 uur met ons mee op de meest swingende, vrolijke nummers. Heb jij de mooiste outfit aan? Dan win jij een toffe prijs! 
Aanmelden kan via Bueno en iedereen is van harte welkom. 

 

26 februari - Broadway Jazz van Gyman - 20:00 uur
Gyman, een absolute topper, een workshop die je niet wilt missen!
Aanmelden kan via Bueno en iedereen is van harte welkom. 

 

5 maart -Musical Workshop - 20:15 uur
Altijd al een musical dans willen dansen? Doe dan mee met de musical workshop van Channah? Welke musical het gaat worden houden we nog even in spanning! Aanmelden kan via Bueno en iedereen is van harte welkom.

 

Merchandise - Lockdown actie 
Zolang DCA nog dicht is zal de kleding van DCA met 40% korting blijven. Heb je altijd al een kleding stuk gewild, of wil je nog zo'n lekkere warme trui? Bestel dan tijdens de lockdown online via de website, ontvang één gratis product van de jubileum kleding en we komen dit gratis thuis bezorgen!

 

Meer dan Groen - Relax Massage
Speciaal voor alle DCA leden krijgen jullie 20% korting op een relax massage bij Lucie - Meer dan Groen. Deze actie is uiteraard pas te reserveren na de lockdown en niet in combinatie met andere acties. Relax massage kunnen we allemaal wel gebruiken na deze periode en jullie hebben het dik verdiend. 

 

Theatershow
De theatershow staat nog steeds gepland voor het weekend van 26 juni en/of 27 juni. Er zijn al gesprekken gaande met de theater hoe we dit kunnen gaan doen. Meerdere opties zijn besproken en er is zeker veel mogelijk, ook met eventuele maatregelen. Blok deze twee dagen in je agenda! Binnenkort ontvangen jullie de tutorial voor de Finale dans die alle deelnemers van de theatershow gaan dansen, dus leer deze goed! Ook gaan we alvast aan de slag met de intro van de Theatershow 'I'm a Dancer" en hier hebben we jullie hulp ook voor nodig!

 

Online lesrooster
Het online rooster blijft gewoon doorgaan. We begrijpen heel goed dat de online lessen niet hetzelfde zijn als de lessen in de studio en wij missen jullie ook enorm. Houd alsjeblieft nog even vol en doe online mee, ook voor het team van DCA is dit zoveel leuker! Heb je je aangemeld en je kan toch niet? Graag dan ook via Bueno student app afmelden. Lees hier hoe het aanmelden en afmelden in Bueno gaat. 

 

Online leden pagina
Alle lessen van de afgelopen maanden en de lessen die nog gegeven gaan worden kun je altijd terug vinden op onze ledenpagina. Red je het een keer niet om de live les mee te doen, dan kun je hier online alsnog de les mee doen. Wil je een andere les doen? Ook dat kan! Alle lessen op de ledenpagina zijn voor jullie beschikbaar.
Wachtwoord is 2008DCA2020

 

Deze tijd is voor iedereen uitdagend, en voor iedereen op hun eigen manier, daarom zijn wij jullie enorm dankbaar dat jullie ons blijven steunen!
Dank jullie wel!!! 

 

Liefs Emma & Team DCA

 

 

 

12 JANUARI 2021

Helaas is de lockdown verlengd tot en met in ieder geval 8 februari. Wij blijven onze lessen live geven. Opgeven voor onze live lessen kan via Bueno. Wil je de les later terug kijen en meedoen, of wellicht een andere les mee doen dan vind je alle lessen terug op onze ledenpagina. Wachtwoord is gecommuniceerd in onze nieuwsbrieven. Dankjewel voor jullie vertrouwen, steun en geduld!

Hoe meld je je aan voor een live les:
- download de Bueno student app Android of iOS

- log in onder het mail adres die bij ons bekend is en je wachtwoord, of maak een nieuw wachtwoord aan
- In schedule (rooster) kun je alle lessen zien waarvoor je je kan aanmelden
- klik op Join 

- Nu zie je drie keuzes: Abonnement naam, buy products en cancel

- Klik op jouw abonnement naam
- Ga akkoord met de covid maatregelen
- En je staat aangemeld en zie je joined staan, ook in 'My activities" zie je dit terug
- 15 minuten voor de les ontvang je de link via mail of je vind de link in de ap bij de gegevens van de les waar je voor aangemeld staat.

- Wil je je afmelden voor de les? Kijk in 'My Activities' klik op joined bij desbetreffend les en annuleer je les.

- In je app kun je ook alle nieuwsbrieven terug vinden die wij verstuurd hebben

 

14 DECEMBER 2020

Zojuist hebben we waarschijnlijk allemaal de persconferentie gezien en hebben we gehoord dat we weer in lockdown gaan. Dit betekend helaas ook dat DCA tot 19 januari in ieder geval gesloten is. Maar uiteraard is voor alles weer een oplossing en kunnen we gelukkig online doorgaan! In deze situatie zijn wij heel blij met de dingen die wij wél kunnen doen, en hopelijk jullie ook. 

 

Vanaf morgen start gelijk het online rooster! Ook op woensdag en vrijdag Peuterdans én een kerst dansles voor de jeugd.
Voor alle lessen moet je je aanmelden via je Bueno Student app. Vijftien minuten voor aanvang ontvang je een mail met link en wachtwoord zodat je mee kan doen met de live lessen. 

 

In de kerstvakantie hanteren wij een aangepast lesrooster zoals deze al gepland was. De lessen vanaf maandag 4 januari zullen op een later moment gecommuniceerd worden via de mail en terug te zien in Bueno. Het lesrooster kun je vinden op onze website of in de Bueno Student app. 


De online lessen worden weer opgenomen zodat je ook op een ander moment (nog een keer) kan mee doen. Alle opgenomen live lessen van afgelopen maanden zijn ook nog steeds op onze website beschikbaar, deze kun je ook zo vaak als je wilt aan zetten. 

Klik hier voor de online lessen pagina

 

17 NOVEMBER 2020

Zojuist is de persconferentie weer geweest en gelukkig goed nieuws voor de groepslessen. We mogen weer!
Hier zijn wij uiteraard heel erg blij mee, en ik denk dat jullie hier ook blij mee zijn :-) 
Vanaf donderdag 19 november 2020 zullen alle lessen weer normaal plaatsvinden, zoals je ook terug kan zien in de Bueno Student app. 

 

Sommige 18+ lessen kun je nog steeds via de Live Stream volgen. Ook blijft de online ledenpagina met alle lessen beschikbaar zodat je ten alle tijden ook een andere les kan volgen wanneer je een keer niet naar de les kan komen. 

 

Uiteraard is het belangrijk dat we onderstaande maatregelen goed blijven volgen, lees het daarom goed door!

 

We willen jullie enorm bedanken voor jullie steun en ook jullie enthousiasme in deze uitdagende periode!

Algemene maatregelen voor iedereen

De maatregelen blijven van kracht en dringend verzoek om deze ook echt op te volgen:

 

 • Heb je symptomen? Dan kom je niet naar de les en meld je je ook af. Dit is geldig vanaf 4 jaar en ouder.

 • Houd ten alle tijden de 1,5 meter afstand aan. Dit is geldig voor 18+, ook bij 13+ houden we er zoveel mogelijk rekening mee.

 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst en bij het verlaten van het pand.

 • Kom 5 minuten van te voren naar de les en verlaat DCA zo snel mogelijk na je les, zodat de volgende groep ook op tijd naar binnen kan.

 • Ouders mogen niet mee naar binnen, uitgezonderd bij een proefles (indien nodig) en bij de peuterdans lessen. 

Dansorganisatie Protocol
Protocol in het kort


Leeftijd 2 & 3 jaar

 • Ouders mogen mee naar binnen, mondmasker sterk aangeraden.

 • Houd binnen ten alle tijden 1,5 meter afstand.

 • Na de intro van de les wacht je bij voorkeur buiten, of goed verdeeld binnen. 

 • Kom alleen als ouder.

 

Leeftijd 4 t/m 17 jaar

 • Ouders zetten hun kind af bij de deur en mogen zelf niet mee naar binnen (uitgezonderd proefles in overleg met de docent).

 • Is je kind verkouden of andere symptomen dan mag hij/zij niet naar de les komen.

 • Handen ontsmetten bij binnenkomst

 • Houd 1,5 meter van de docente

 • Na afloop zal de docente de kids naar buiten begeleiden via de andere deur, bij de fietsenrekken.

 • Alle kids van 13+ graag altijd ID mee nemen voor het geval de handhaving komt controleren op leeftijd

Live Stream 18+ rooster

 

Tijdens het reguliere lesrooster voor 18+ zullen er ook enkele lessen live gestreamd worden. Kun je niet naar de les komen vanwege symptomen, quarantaine of vind je het thuis prettiger dan kun je onderstaande lessen vanuit huis mee doen. Let op! Voor deze les moet je je apart aanmelden in Bueno. 

 

Maandag 19:30 Klassiek Ballet
Maandag 20:30 Modern Jazz 

 

Dinsdag 9:00 Yogilates 
Dinsdag 19:30 Tripple Shape Barre Workout
Dinsdag 20:30 Modern Jazz

 

Woensdag 9:00 Zumba

Woensdag 19:00 Dancehall
Woensdag 20:00 Paaldans&Fit Beginners
Woensdag 21:00 Paaldans&Fit Semi Gevorderd

 

Donderdag 9:00 Yogilates

Donderdag 19:30 Zumba Toning
Donderdag 20:30 Dancehall

 

Vrijdag 9:00 Tripple Shape Barre Workout
Vrijdag 19:30 Modern Jazz 

 

Als je je wilt reserveren voor een LIVE stream les kan je dit in de Bueno Student app doen, je ziet bij de les "Live Stream" staan. Heb je een juist abonnement dan kun je je hiervoor aanmelden. Meld je eerst af voor de reguliere les en daarna aan voor de LIVE stream les.

Vijftien minuten voordat de les start krijg je een mail van Bueno (check ook je spam) met de link van Zoom en wachtwoord. 

 

Momenteel is het rooster beperkt, dit omdat we én een goede wifi verbinding moeten hebben, laptop, goede webcam, externe geluidskaart en headset. Niet op alle locaties is dit helaas mogelijk

Externe locaties 

 

Vanaf donderdag 19 november tot het einde van het seizoen zijn de volgende lessen op een andere locatie; Kosmonaut 9 - Telekidsmusical school. Met een dansvloer én met spiegels!

 

Dinsdag 19:30 Zumba - Kosmonaut 9
Dinsdag 20:30 Streetdance - Kosmonaut 9

 

Donderdag 18:30 Techniek & Lenigheid - Kosmonaut 9 
Donderdag 19:30 Tripple Shape Barre Workout - Kosmonaut 9

 

Alle wijzigingen staan in Bueno

4 NOVEMBER 2020

Dinsdag 3 november was er weer een persconferentie met nieuwe maatregelen, ook voor onze sector. De nieuwe maatregelen starten vanaf woensdag 4 november 22:00 tot en met woensdag 18 november. Onderstaande informatie is dan ook voor die periode, tenzij anders wordt gecommuniceerd.

Lees alsjeblieft alles goed door!

18+ lessen

 

Helaas is het voor 2 weken niet meer toegestaan om de 18+ les door te kunnen laten gaan. Ook de HipHop Advanced van woensdag in Nieuwland valt hieronder. Omdat we het natuurlijk belangrijk vinden dat je wel kan blijven bewegen zullen we weer een online rooster hanteren. Alle lessen gaan via Zoom en kun je vanaf je eigen woonkamer, slaapkamer, keuken, werkplek lekker mee doen!
 

Rooster is te vinden in de Bueno Student app of op de website​, je kan dan filteren bij All Locations naar Live - via ZOOM. 
 

 • Aanmelden via de Bueno Student app

 • 15 minuten voordat de les start ontvang je een mail van Bueno met de link en wachtwoord om deel te nemen aan de les

 • Check ook je spam mail 

 • Zorg ervoor dat jouw microfoon uit staat als je mee doet aan een online les

 • Je mag zelf kiezen of je je beeld aan of uit wilt zetten, voor de docent die les geeft is het leuk om jullie ook te zien
   

Alle lessen worden opgenomen (alleen beeld van de docent) zodat je ook op een ander moment de les kan volgen. De lessen kun je maximaal 24 uur later terug vinden op onze online ledenpagina op de website en blijven beschikbaar. Hier staan ook alle lessen nog op vanaf maart 2020. 

 Online ledenpagina

Lessen 4 t/m 17 jaar

 

Gelukkig mogen de lessen voor de jeugd gewoon doorgaan, het reguliere rooster blijft voor de jeugd dus hetzelfde. Zorg wel dat je de maatregelen in acht neemt.

 

 • Ouders zetten hun kind af bij de deur en mogen zelf niet mee naar binnen (uitgezonderd proefles in overleg met de docent). 

 • Is je kind verkouden of andere symptomen dan mag hij/zij niet naar de les komen.

 • Handen ontsmetten bij binnenkomst

 • Houd 1,5 meter van de docente

 • Na afloop zal de docente de kids naar buiten begeleiden via de andere deur, bij de fietsenrekken.

 • Alle kids van 13+ graag altijd ID mee nemen voor het geval de handhaving komt controleren op leeftijd

 • Extra toevoeging locatie Barneveld: De eigenaresse van Spoor 3 heeft besloten om 2 weken de dansschool dicht te gooien. Gelukkig mogen wij wel blijven dansen, maar..... HEEL BELANGRIJK, het ophalen en brengen van je kind: Indien mogelijk komt je dochter alleen naar de les. Is dit niet mogelijk, dan graag met de auto brengen en ophalen, als ouder mag je de auto absoluut niet uit. Heb je geen auto en moet je met de fiets, spreek dan met je dochter af dat je haar afzet en ophaalt bij het fietspad en niet op het terrein van Spoor 3. Wacht je met meerdere personen bij het fietspad dan graag ruim afstand nemen van elkaar. Dit is de enige manier dat wij wél onze lessen mogen blijven draaien in Barneveld. Hopend op jullie begrip en medewerking!

 

Ook zijn er nog YouTube lessen van DCA beschikbaar, kan je niet naar de les komen dan kun je eventueel een online les mee doen. Alle lessen staan op onze ledenpagina. 

 

Online ledenpagina

Peutergym & Peuterdans

 

Helaas is het de komende twee weken ook niet mogelijk om de peuterlessen door te laten gaan in verband met de ouders die bij de les zijn of wachten in de receptie ruimte. Daarom hebben wij ook voor de peuterlessen een online rooster. 
 

 • Aanmelden via de Bueno Student app

 • 15 minuten voordat de les start ontvang je een mail van Bueno met de link en wachtwoord om deel te nemen aan de les

 • Check ook je spam mail

 • Zorg ervoor dat jouw microfoon uit staat als je mee doet aan een online les

 • Je mag zelf kiezen of je je beeld aan of uit wilt zetten, voor de docent die les geeft is het leuk om jullie ook te zien
   

Rooster is te vinden in de Bueno Student app of op de website, je kan dan filteren bij All Locations naar Live - via ZOOM. 

 

Alle lessen worden opgenomen (alleen beeld van de docent) zodat je ook op een ander moment de les kan volgen. De lessen kun je maximaal 24 uur later terug vinden op onze online ledenpagina op de website en blijven beschikbaar. Hier staan ook alle lessen nog op vanaf maart 2020. 

 

Online ledenpagina

Wedstrijdteams

 

De trainingen van de wedstrijdteams mogen gelukkig gewoon doorgaan. Behalve als je 18+ bent, is dit bij jou het geval dan nemen wij contact met je op. Het enige wat voor deze lessen verandert is dat de les 15 minuten korter is zodat de groep het pand kan verlaten voordat de volgende groep aanwezig is. De juiste tijden staan in Bueno. 

 

 • Vijf minuten van te voren naar de les komen en niet eerder

 • Handen ontsmetten bij binnenkomst en wanneer je weg gaat

 • Kom zoveel mogelijk alleen op de fiets

 • Als je je dochter ophaalt graag of in de auto wachten of op gepaste afstand

 • Alle meiden van 13+ graag altijd ID mee nemen voor het geval de handhaving komt controleren op leeftijd

We hebben nog niks gehoord van de wedstrijdorganisaties, uitzondering UDO (hiphop). Zodra wij hier meer over weten wordt dit middels de groep apps gecommuniceerd. Totdat we meer weten over de doorgang en kosten van de wedstrijden zullen wij de eigen bijdrage van de wedstrijdtickets nog niet incasseren. Uiteraard zullen wij voordat we eventueel een eigen bijdrage incasseren dit eerst naar jullie communiceren. 

Wij hopen op jullie begrip in deze situatie! Wij doen er alles aan om jullie in beweging te houden en zien jullie dan ook graag in de Zoom lessen of voor de jeugd in de reguliere lessen.

 

Dankjewel voor jullie enorme steun en vertrouwen in DCA!

 

Liefs Emma & Team DCA